Cirkeltips inspireren bedrijven om beter te sorteren

5.700

bezoekers surften al naar de website

De OVAM toont bedrijven de weg naar circulair ondernemen. Dat doet ze onder meer via de campagne ‘Ik sorteer’ en via Cirkeltips, een onlinetool die bedrijven helpt om een duurzamer materialenbeheer te ontwikkelen. Beide initiatieven zijn een succes: zo mocht de Cirkeltips-website sinds april 2018 al meer dan 5700 unieke bezoekers verwelkomen.

Cirkeltips

Met de onlinetool Cirkeltips wil de OVAM, samen met de hele afvalsector, bedrijven inspireren om beter te sorteren. Ondernemingen vinden er tips op maat om hun afval en materialen duurzamer te beheren. Wie een gratis account aanmaakt, kan zijn jaarlijkse afvalproductie analyseren en vergelijken met die van gelijkaardige bedrijven. Een discussieplatform biedt ruimte om ervaringen te delen en vragen te stellen.

Ik sorteer

Sinds 1 juni 2018 zijn bedrijven verplicht om ook plasticfolie, harde plastics en piepschuim te scheiden van de rest van hun afval. Om hen bewust te maken van alle afvalstoffen die ze apart moeten sorteren, lanceerde de OVAM de campagne ‘Ik sorteer’. Daarin steunen bekende bedrijfsleiders de boodschap om beter te sorteren.

Zie ook: www.cirkeltips.be